Vintips Grekland. đ„
Hej!
Hej kÀra Ni.
SÄ lÀnge sedan Ni fick ett vintips.
Eller hur?
Detta vin fick jag av en kÀr vÀninna som alltid tÀnker pÄ mitt bÀsta.
Tack bÀsta Em.
Ett vin frÄn Grekland med en av mina favoritdruvor,
nÀmligen Assyriko.
Pris 199 kronor.
Vinet smakar Grekland tycker jag.
Kryddig smak med inslag av vinterÀpplen, aprikos, spiskummin, havtorn, timjan och apelsinskal.
Serveras vid 10-12°C till smakrika vegetariska rĂ€tter eller till rĂ€tter av ljust kött.
SommarkvÀll hemma.
Haggan Orange görs pÄ lika delar Assyrtiko och Roditis och druvorna kommer frÄn norra Grekland och omrÄdena Florina och Imathia dÀr vingÄrdarna ligger pÄ hög höjd inbÀddade i ett ljuvligt landskap av skog, bÀckar och berg. Allt arbete sköts enligt ekologiska principer, med certifikat inom kort, och i den lokala druvblandningen bidrar Assyrtiko med mineralitet och syra medan Roditis stÄr för fruktigheten.
I vineriet jÀser druvorna med naturliga jÀststammar och efter 20 dagars skalkontakt fÄr vinet vila 10 mÄnader pÄ sin jÀstfÀllning. Resultatet ger ett livfullt och friskt orangefÀrgat vin dÀr kanderad citrus, stenfrukt och apelsinskal möts upp av medelhavskryddor och mineralsÀlta. Hela vinets vÀsen skriker efter den kommande varma tid som stundar och kombinationerna med sÀsongens mat Àr oÀndliga. Prova till allt frÄn traditionella grekiska grillspett, meze och krispiga vÄrprimörer till spaghetti al limone, hÄrdostar eller chips med dipp.
Kommentarer