Utställningen Nordbor på Nordiska Museet.

Hej!

Denna utställning måste man se.

NORDBOR på Nordiska Museet.

” Den snyggaste utställning jag sett i Sverige”

P1 Kulturen. 

 

Dom som sett utställningen säger: ta god tid på er!  
 Välkommen till vår största utställning någonsin. Nordiska museets berättelse om människorna och livet i Norden genom 500 år utspelar sig i den nordiska naturen och med verkliga personöden som huvudkaraktärer.

Gå genom 500 år och fyra årstider

När du går in i utställningen är det tidigt 1500-tal och bitande midvinter i skogen. En farfar sörjer förtvivlat sitt älskade barnbarn. En välbärgad ung man på bildningsresa längtar hem från mörkret och kylan. En mäktig karriärkvinna övervintrar innanför tjocka slottsmurar. Du fortsätter förbi by och stad. Genom vår och sommar.

Några personer längs vägen är pojken Gideon som sliter långa dagar i fabriken. Barnmorskan Catharina som förlöser med varma händer som enda verktyg. Anna som blivit bestulen på allt. Mathilda som drömmer om Nordamerika. Stataren Huldasom äntligen känner sig fri. Familjen Barsom som skapat ett nytt hem i Sverige. Och konstnären Lars som vet att det nya Hiv-viruset snart ska ta hans liv.

När du närmar dig slutet av utställningen är det senhöst. Du är framme i våra dagar och kan ta del av hur nutida nordbor tänker och lever. Och slutligen står du i kanten av en framtidsskog.

Storartad

SvD
Bild tagen från museet. 

Längtar att se denna utställning.

Hälsning C.

Kommentarer

Populära inlägg