Modeveckan I Stockholm

Just nu kollar jag in rapporterna från Modeveckan i Stockholm, förr åkte jag alltid på modemässor (när jag hade klädaffär), intresset finns kvar! Kul att det går bra för svenskt mode.





En bohem från 70-talet korsat med en sportig storstadskvinna från 90-tal är det övergripande temat för vårens visningar. Hope visade upp en stark kollektion som sammanförde de två ytterligheterna på ett fenomenalt sätt. Även Filippa K lyckades med korsningen och ett utmärkande inslag i kollektionen var vad Filippa Knutsson själv kallar för digital tie dye, det vill säga en digitalt bearbetad version av ett batikmönster. Musikvalet av the Doors the End kändes också passande eftersom kollektionen flirtar med livet på landet och en flykt bort från otryggheten som präglar samtiden.



Även Cheap Monday framhöll oironiska idealister från en svunnen tid i sin vårkollektion.


Swedish Hasbeens



Efter alldeles för många avskalade visningar blir man full av modeenergi när det bjuds på en gymnastikuppvisning. Ringar, bock och matta fungerade som dekor för Swedish Hasbeens skor som bars av en imponerande grupp gymnaster. Uppfriskande att se muskulösa kroppar på en visning eftersom de vanligtvis domineras av tunna tonåringar. Swedish Hasbeens designer heter Emy Blixt,  de nya influenser som hon visade kom från 1940 - 50-talet.




Provokatören Ida Sjöstedt växer upp och imponerar med en sexig kollektion.
Spetsplaggen är finast, dock inget för oss äldre vampar, lite väl genomskinligt!?
Images from SvD,  Delar av text : Sofia Hedström.

Kommentarer

Emma sa…
Hej, emma heter jag och har precis kommit igång med mitt klädmärke, hellevi. Vet du hur man kommer i kontakt och läsa mer om modeveckan i stockholm. Om man skulle vilja anmäla sig och vara med. Antar att det kommer en i vår? Täntke du kanske visste, läste att du hade varit med förr. :)
Hälsningar Emma

Populära inlägg