lördag 31 december 2011

Gott Nytt År!

Jag vill önska ALLA mina bloggläsare ett

GOTT NYTT ÅR


Tänk så fiffigt det är, ett årets slut och ett årets början. Det betyder att det alltid finns möjligheter till något nytt, en ny början och ett gammalt slut om man så vill, är man helnöjd fortsätter man bara där man slutade.
Jag gillar tanken att se framåt och har därför bestämt inför 2012:
Att nästa år ska jag gå ännu mera i skogen
Att äta ännu godare men lite mindre
Att dricka ännu godare viner
Att umgås med nära och kära ännu mer
Att ta vara på trevligheter som kommer i min väg
Att bli en bra medmänniska
Att inte vara för snäll
Att lyssna på min kropp
Att njuta av livet varje dag

P.S Champagne är ALLTID champagne.
 Champagnekorken skjuter iväg med en hastighet av runt 40 kilometer i timmen, rekordet är på över 54 meter! Trycket är tre gånger högre än i ett vanligt bildäck! D.S

Big Hug!
Kommentera gärna en Gott-Nytt-År-hälsning till mej, det skulle göra mej VÄLDIGT glad!

fredag 30 december 2011

Julklappsbok

Jag fick en vacker bok i julklapp, den heter Ostindiskt och är skriven av Lars Sjöberg och Ursula Sjöberg, foto Staffan Johansson. Denna bok ska jag njuta av efter helgerna! Lars Sjöberg är fil.lic. i konstvetenskap, tidigare intendent på Nationalmuseum och Ursula Sjöberg är fil.dr i konstvetenskap, tidigare intendent på Kungliga Husgerådskammaren. Ni minns säkert att Lars Sjöberg på 1990-talet var konsult för IKEAS 1700-satsning.
Tack för boken/KRAM


Boken Ostindiskt, så vacker bok.


Urna från Kina, 1573-1619, Kejsar Wan Li´s tid. Se den underbara stolen svensk 1700-tal. Se bakgrundsfärgen så smakfullt!




Servisdelar ur en te- och kaffeservis med monogrammet A C A på samtliga delar inom en oval, krönt av två turturduvor. Såväl kannor som koppar har dekor av olika insekter, 1780-tal, gjort i Kina.

Sorgligt

Min dotter och hennes familj har fått tagit bort sin älskade hund, Molly. Jag minns precis hur svårt det var när vi tog bort vår Ebba. Våra hundar kom från samma uppfödare, Ebba blev 13 år, Molly 11 år.
Hundarna blir ju kära familjmedlemmar, det blir ett stort tomrum efter dom, ingen glad viftande svans när man kommer hem. KRAM på Er.

Vintips!

Under julhelgen har vi njutit av en flaska Marsalavin. TIPS! Köp en flaska och njut före maten, till desserten eller i desserten, ett glas efter maten eller till nötterna eller chokladen Marsalan passar till mycket, sååååå gott. Kanske något för nyårshelgen eller trettondagshelgen.


Vecchioflorio Marsala Superiore (nr 8403)


Italien

  • Årgång 2007
  • Alkoholhalt 18,0 %
  • Sockerhalt 95 gram/liter
  • Användning Serveras vid 14-16°C till desserter innehållande nötter och/eller choklad.
  • Smak Söt, knäckig, aningen bränd smak med inslag av fat, muscovadosocker, torkade dadlar, valnötter och apelsinskal
 Marsala är ett starkvin och kostar 59:- på litenflaska och 99:- för en helflaska.
JÄTTESMARRIGT/KRAM C

torsdag 29 december 2011

FYNDA!

Tog en långpromenad idag i halv storm och duggregn "råkade" gå genom stan, hade dessutom kortet i fickan!?
Jag gjorde ett par fynd!



Dottern har varit i Stockholm och shoppat och bl.a länsat Apoteken på olika julförpackningar som nu sälj ut till bra priser. Tack för tipset Carro, jag köpte min förpackning för 115:-, normalpris runt 275:-. 
TIPS! Köp julförpackningarna.






Jag är en "frysnissa", dom här fyndade jag idag på KappAhl till det facila priset av 60:-, dom är så varma och sköna. Fynda på!

Mums, Toddydessert!

Toddy à la Mannerheim, den här desserten har jag gjort ett par gånger och den är jättegod. Den ser väldigt avancerad ut men är lätt att göra. TIPS, kanske till NYÅR?

Dessert med smak av kaffe och konjak.
Antal portioner: 4
4 st äggulor
4 msk socker
2 dl grädde, vispad
4 tsk florsocker
4 tsk nescafé
4 tsk kakao
4 msk konjak
4 st halva äggskal
Gör så här
1. Koka äggskalen.
2. Vispa äggulor och socker.
3. Vispa grädden och häll ner i äggblandningen.
4. Häll upp i portionsglas.
5. Ställ in i frysen (flytta in till kylen ca 30 minuter innan servering)
6. Precis innan servering - lägg på florsocker, nescafé och kakao i små "öar".
7. Häll 1 msk cognac i äggskalet och placera mitt på.
8. Servera. Låt gästerna hälla konjaken över desserten och blanda ihop allt.
Mums! LYCKA TILL/KRAM C

onsdag 28 december 2011

Nytt att läsa

I brevlådan har det kommit lite nytt, mellandagsläsning.



Reportage från en annorlunda och mycket vacker lägenhet i Malmö. Kolla in soffan från Acne, den finns i fyra modeller, jag tycker den passa detta rum perfekt. Soffborden har ritats av Tom Dixon. Lampan i taket är Jonas Bohlins Kvist. Eldstaden är en front i marmor hittad på en marknad, går inte att elda, men vackert ändå! Se vilka takmålningar, att det finns så läckra lägenheter? KUL!


En favvotidning, vilka artiklar, bara att läsa och lära. Info finns på www.1.6miljonerklubben.com
Jessica Andersson med rött hår, vad tycker Ni?
Ha en bra dag/Jag njuter av mitt nystädade hem/Nu blir det långpromenad/Tack nära och kära för denna jul/KRAM C

tisdag 27 december 2011

Bagarnas baguetter m.fl

Det är INNE att göra kalendrar för välgörande ändamål här kommer några exempel.

Bagarnas baguetter, 14 bagare som gjort en kalender, pengarna går till Hjärnfonden. Heja killar hoppas pengarna rasar in! Bilden har jag fotat från Expressens bilaga Hallå.

2012 års Kalenderflickor gjord av Bingo Rimér. VEM annars? Insamlingsstiftelsen Kvinnor och Hälsa har ett 90-konto. Säljs av www.1.6miljonerklubben.com eller hos Akademibokhandeln. Denna kalender köper jag varje år, jag är medlem i 1.6 miljonerklubben.

Ryanairs kalender, pengarna går till hemlösa och sjuka barn. Det har visst funnits lite kritik kring denna kalender, vet inte vad det var????

Tredje Dag Jul

Nu är julen slut. Innan kvällen är kommen är ALL jul borta hos oss, inte en enda rosett finns kvar, inte en tomte, inte ett band med texten God Jul, vår vackra julkrans ska rensas, julgranen (plast, ursnygg)! ska plockas av,  ALLT ska upp på vinden i väntan på nästa jul, dom fina ljusbågarna i fönstren ryker dom oxå. Jag gillar att ha jul i december men efter juldagarna är jag på kvävningsgränsen.....in med nya!  Ingen mer julmat, skinkan får vara kvar den var så himla god och den är ju nyttig mat oxå.
HUR fort gick det här, julen alltså?
Nu ska det in vita ljus, tulpaner och primaveror, ljusa servetter kanske i någon pastell.



P.S Jultallen får stå kvar och lysa upp utomhus, om den klarar sig? Vi har haft rejäl storm i två dagar. D.S
Som Ni ser har jag rensat min blogg oxå! Nu ser vi framåt alla kära bloggare/KRAM C

måndag 26 december 2011

Annandag Jul

GOD fortsättning............!
Nu går snart julen mot sitt slut. En del gäster har åkt hem och andra är kvar en dag till. Hoppas att Ni kära bloggare haft några fina juldagar. I år blev det ingen vit snö, utan snarare lite vårlikt. Det gick det också! I går gjorde vi en rundtur hos nära och kära.......TACK! Sååååå mysigt!

Julknäckebrödet är uppätet!


I min familj har vi en liten annorlunda jultradition. Till jullunchen äter vi julbord och på julaftonskväll äter vi bakad potatis, löjrom, finhackad rödlök och gräddfil. Till detta dricker vi champagne! Det här är vår tradition och den har vi haft i över 25 år! En tradition som barnen med respektive har tagit efter. Vi bara älskar´t!

lördag 24 december 2011

GOD JUL

GOD JUL önskar jag Er alla, njut av maten och samvaron.


JULKRAMAR från mej till ER!

fredag 23 december 2011

Tips IGEN!

Jag köper tallrikar på loppis. JULTALLRIKAR, dom kostar från 10:- till 50:-/st. Jag dukar med dom som silltallrik eller till desserterna under julen. Många av tallrikarna är så vackra, en del köper jag för att mina barn är födda det årtalet tallriken gjordes. Jag ger bort en del.
KOLLA HÄR ett litet axplock av tallrikar, dom här är ganska traditionella men det finns riktigt roliga tallrikar oxå! Tänk vad dessa tallrikar kostade en gång i tiden?? Nu är dom bara en kul grej!

Limited Edition, Stig Lindberg, Gustavsberg. En av döttrarnas födelseår!

Begränsad upplaga, plåten förstördes och ingen nytillverkning skedde efter detta år. Design: Sven Jonson, Gustavsberg. En av sönernas födelseår.

Limited Edition, Stig Lindberg, Gustavsberg.


Villeroy  Boch, Germany, echt kobolt. Gjordes i 800 ex.

Denna gjordes i 3000 ex.

Idag har dom används........äldste sonen med familj har varit här, vi hade mysförmiddag! I morgon tar jag fram tallrikarna igen........till sillen och "den lille en" (jag samlar ju på snapsglas oxå som Ni vet). Nu står revbensspjällen i ugnen.
Kör försiktigt alla som ska ut på vägarna, gäller oxå Carro och Andreas/KRAM C

Julkonsert

Tack för en härlig konsert. Tack till tvillingbröderna Tobias och Sonnny Enell Ni berikade min dag, makens oxå!
Tobias läser på Sigtuna Folkhögskola och gillar musik, han är fritidsledare och snart färdig församlingspedagog. Sonny är musikalartist utbildad på Balettakademien i Göteborg. Sonny arbetar just nu med på Malmö Operan i musikalen "Les Misérables", samt på Lisebergsteatern. I vår flyttar han till Danmark och medverkar i "Chess".


LYCKA till killar Ni var toppenbra/KRAM C

torsdag 22 december 2011

Julens fruktkaka

Det luktar konjak i hela huset (från fruktkakan som just kommit ut från ugnen) måtte vi inte bli "på lyset" av kakan????


Nu tror jag att ALLT finns hemma, hur ska vi kunna äta allt, julen är bara 3 dagar?
Hur har Ni det? Berätta gärna! 
Ikväll blir det julkonsert......underbart/KRAM C

Sågning av bankerna IGEN!

Skillnaden mellan bolåneräntan och reproräntan är nu rekordstor, jag är upprörd. Jag har inga lån, likväl blir jag upprörd på bankerna som bara ska tjäna pengar på skattebetalarna. Ta Ert eget ansvar och lura inte upp folk. I tisdags sänkte Riksbanken styrräntan men bankerna tänker inte göra något? Dom ska bara håva in och fylla ladorna och dom pengarna kommer ALDRIG kunderna till del. Bankerna har förklarat att anledningen är höjda kapitalkrav i skuldkrisens spår, vilket skulle fördyrat deras upplåning. Det här tror INTE bankerna själva på!!!! Bankerna har faktiskt den bästa täckningen i Europa. Hör Ni hur illa det rimmar. Låt mina barn och andra unga familjer få lägre ränta på sina lån.....JAG KRÄVER DETTA!
SBAB har nästan tredubblat räntemarginalerna på senare år.
Nu får regeringen göra något. BORG gör något, Du är ju min HJÄLTE (läs tidigare inlägg).



Som Ni märker är det inte bara jul i mitt huvud! Ibland blir man bara så ilsken. KRAM C

Julkort och Granatäpple!

TIPS! Jag tar ett par långa röda sidenband och hänger upp mina julkort på. Sedan fäster jag upp banden vid sidan om ytterdörren eller på köksdörren så alla kan se korten. Fäster julkortet gör jag med en knappnål, dekorativt och kul iställer för att dom bara ligger i en skål!


Anna i Australien sätter sina kort på spegeln, oxå ett tips!


 Granatäpplet är julens vackraste frukt och godaste. Frukten kommer ursprungligen från Persien där träden blir 8 meter höga. Frukten ska få förgylla min sallad till jul. Frukterna ser ut som en krona och det lär Kung Salomon oxå ha tyckt!


Min julkrans gjord av en galje från kemtvätten. Lite grönt från trädgården sitter runt om.
Ha det bra i julstöket/KRAM C

onsdag 21 december 2011

TV i kväll!

I kväll kollar jag på Ernst och Homeland, gör Ni det oxå? Två helt olika program. Ett spännade och ett trivsamt!
Sista julklappsinköpen ska göras idag...............snart är allt KLART!
Jag ska baka min traditionella julfruktkaka idag oxå, med MYCKET frukt och konjak i!





Ha en gó dag och en gó kväll alla bloggare!/KRAM C


tisdag 20 december 2011

Julblommor

Besök hos trädgårdsmästaren idag, nu är det dax för julblommorna! Har Ni tänkt på vad det är mysigt att gå i ett växthus? Det har blivit så poppis med olika blommor och att göra fina arrangemang. Uppfinningsrikedomen är STOR, bara att njuta.







 Igår bjöd mamma släkten på ett "allaktivitetshus"-besök och där åt vi gröt och åt skinkmacka och kan Ni tänka Er.......jag VANN en julgrupp, jag som ALDRIG vinner något!? Nu ska jag njuta av mina fina blommor/KRAM C

Lakritskola

Chokladdoppad lakritskola med flingsalt, dom här gör yngsta dottern varje år och dom är bara sååååå goda! GÖR DOM om du gillar lakrits./KRAM C

Så goda!!!
Blir ca. 50 stycken

3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
1 msk kakao
0.75 dl turkisk peppar, (hårda lakritskarameller)
2 tsk smör
200 g mörk choklad

Blanda grädde, socker, sirap, kakao och turkisk pepparkaramellerna i en kastrull.. Låt koka upp under omrörning. Låt sedan koka ganska kraftigt utan lock och tills termometern visar ca 120 grader eller tills smeten klarar “kulprovet”. Det tar ca 15 minuter. Rör om då och då....
Rör ner smöret och häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 20 x 20 cm. Ställ kolan kallt att stelna. Smält under tiden chokladen (i micro eller vattenbad) och låt den svalna (annars smälter kolan). Skär kolan i bitar.
Doppa varje bit i chokladen och lägg upp på ett bakplåtspapper. Strö lite havssalt på toppen innan chokladen har stelnat. Sen är de bara att äta, så otroligt goda!!
 
P.S. Carro, hoppas Du har med dej en påse hem i jul???? D.S

måndag 19 december 2011

Louis Vuitton reklam

Den här reklamen tycker jag är snygg, helsidor.........har Ni sett den?


Angelina Jolie i Kambodja, maj 2011 för Louis Vuitton............snyggt! Följ henne på www.louisvuitton.com


Sean Connery på Bahamaöarna, för Louis Vuitton.........läckert! Följ honom på www.louisvuitton.com
Agent 007 är fortfarande läcker, eller!?
Bilderna har jag fotat från DI Weekend och Dagens Industri. Jag MÅSTE ju säga att väskorna är oxå snygga/KRAM C

söndag 18 december 2011

4:de Advent

Adventstid
I går kväll blev jag bjuden på Julkonsert i kyrkan av gulliga kompisen M, det var så stämningfullt och vackert, packat med folk som ville lyssna till vacker musik och koppla av en stund. Fem (!) körer medverkade + två solister, de var så pampigt! TACK M.


Nu närmar det sig julen med stormsteg, slit INTE ut Er, det blir en jul till om ett år, om vi får leva och ha hälsan som min gamla mormor sa! KRAM på Er!

lördag 17 december 2011

Julköttbullarna är klara!

NU har här gjorts julköttbullar! Mina julköttbullar innehåller nymald svartpeppar (jag gillar INTE vitpeppar), nejlika, kryddpeppar, gul lök, salt och lite sirap, mycket smak ska det vara! MUMS så goda dom blev, vi provåt med gräddsås och nyrörda lingon, rörda med mucovadosocker.


Nu ligger köttbullarna i frysen och ska tas fram till jullunchen på julafton! 
Gó lördag på Er, i kväll blir det TV med bl.a Downton Abbey. KRAM C

Simultankapacitet

Det här kom på mail igår från góa väninnan B. Har Ni simultankapacitet just nu? Idag ska det bli julköttbullar.


Simultankapacitet det är när Ernst Kirchsteiger murar upp en murstock, syr nya gardiner till vardagsrummet,
lagar en femrätters festmåltid till åtta personer och när han ändå har spisen på så smider han nya hästskor
till grannens häst som han byggde ett nytt stall till under tiden som spisen blev varm, klär julgranen med
egentillverkade julgransprydnader som han gjort av överblivna grytlock och placerar den dansande och spelande tomten
som han gjorde av en gammal transistorradio vid julgransfoten.
Och allt detta gör han barfota och säger med ett leende på läpparna hur enkelt allt är om man bara vill.


Tack B/KRAM C

fredag 16 december 2011

Världens dyraste pärla är såld!

Nu är det julklappstider.......undrar vem som får dessa juveler av TOMTEN!? Världens dyraste pärla är SÅLD!

Elizabeth Taylors ”La Peregrina”, till höger, är en jättepärla som burits av kungar och drottningar sedan 1500-talet. Till vänster syns en diamantring på 33,19 karat som oxå ska säljas på Christie's auktion ”Kronjuvelerna från Hollywood”.

Elizabeth Taylors pärla såld

Pärlan Le Pelegrina har sålts på Christie´s i New York för 11,8 miljoner dollar.

Elizabeth_Taylor.jpg
Pärlan har burits av kungar och drottningar fram tills dess att Elizabeth Taylors make Richard Burton köpte den år 1969, enligt TT-AFP.

Pärlan är värderad till 2-3 miljoner dollar och 11,8 miljoner dollar (86 miljoner svenska kronor) är en rekordnotering för en pärla på en auktion.



Fredag på Er!/KRAM C

Brittiskt!

Lite brittiskt och ett vintips från Spanien. Jag önskar Er alla en skön fredag. Skriv GÄRNA en kommentar, tips mottages oxå! KRAM C

 

Väldigt brittiskt


Bild från Tumblr.



Brittiskt med nytänk!


Rekommenderas till helgen ett glas sherry, jag gillar RT, Real Tesoro Amontillado Medium från Spanien. Såååå gott, till detta serverar jag gärna små ostpajer.