Lakritskola

Chokladdoppad lakritskola med flingsalt, dom här gör yngsta dottern varje år och dom är bara sååååå goda! GÖR DOM om du gillar lakrits./KRAM C

Så goda!!!
Blir ca. 50 stycken

3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
1 msk kakao
0.75 dl turkisk peppar, (hårda lakritskarameller)
2 tsk smör
200 g mörk choklad

Blanda grädde, socker, sirap, kakao och turkisk pepparkaramellerna i en kastrull.. Låt koka upp under omrörning. Låt sedan koka ganska kraftigt utan lock och tills termometern visar ca 120 grader eller tills smeten klarar “kulprovet”. Det tar ca 15 minuter. Rör om då och då....
Rör ner smöret och häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 20 x 20 cm. Ställ kolan kallt att stelna. Smält under tiden chokladen (i micro eller vattenbad) och låt den svalna (annars smälter kolan). Skär kolan i bitar.
Doppa varje bit i chokladen och lägg upp på ett bakplåtspapper. Strö lite havssalt på toppen innan chokladen har stelnat. Sen är de bara att äta, så otroligt goda!!
 
P.S. Carro, hoppas Du har med dej en påse hem i jul???? D.S

Kommentarer

Carro sa…
Givet att jag har :)
Chris sa…
Lääängtar/KRAM

Populära inlägg