Sill o Romtårta

Midsommartips!
Jag gör en sill & romtårta till buffébordet på midsommarafton.
Det finns ett recept på min blogg på matjesilltårta oxå.
 
Sill & Romtårta
250 gr kavring
75 gr smör mixa och pressa ur i en papperklädd springform.
Låt stå i kylen ett tag.
Fyllning:
4 gelantinblad
2 burkar matjesill (ca 250 gr avrunnen sill)
1 rödlök, finhackad
80 gr röd rom
1 dl finhackad dill
3 dl gräddfil
250 gr kesella
 
Blötlägg gelantinbladen.
Hacka sillen, avrunnen
Blanda sill, lök, rom, dill, gräddfil och kesella
Smält gelantinbladen i lite sillspad, rör ner.
Du kan smaksätta med mer sillspad om Du vill!
Bred ut fyllningen på kavringen.
Låt tårtan stå i minst 4 timmar, gör den gärna dagen innan!
Garnera vackert gärna med dill eller vackra rädisor i skivor.
 
Lycka till!
Ha en fin helg stor kram/C
 


Kommentarer

Populära inlägg