Fredag igen!

Fredagsmys! Nu är det fredag igen vad tiden springer iväg, fredagsshoppingen avklarad, fikat med tjejerna likaså, långpromenaden var härlig, nu är det matlagning som gäller. Här kommer recept på goda rullader. VARSÅGOD!

Praliner i lösvik, MUMS, det blir till espresson efter maten



Här kommer recept på goda rullader, snabbt och kvickt gjort, görs med fördel dagen innan, smakerna ska gifta sig(?) därför jättebra bjudmat!
MINA GODA RULLADER:
2 lövbiffar/person, fyll den med en skiva coppa eller bacon, en klyfta gul lök, rulla , fäst med tandpetare eller en bit okokt spagetti (sant) ingen behöver då vara rädd för pinnen! Salta och peppra, bryn i smör. Lägger över i traktörpanna, slå på rödvin och lite vatten, en vitlöksklyfta och en matsked tomatpuré, lite, lite socker (ngr korn). Puttra men inte för länge det är ju lövbiff! Red såsen om Du vill, servera med hasselbackspotatis eller gratäng med vitlök i.

Coppa är lufttorkat kött från skuldran på grisen. Det viktigaste är att köttet har en bra marmorering. Coppa är inte så vanligt i Sverige på grund av marmoreringen men det är mycket gott och ansett som en relativt exklusiv del.

Lövbiff, coppa, 1 klyfta gul lök...........ska rullas.

Nu ska  köttet över i traktörpannan och vinet i och sedan får det puttra en stund, därefter ut i garaget och stå till sig, lördagens middag är klar!

Ha en skön fredag/KRAM C

Kommentarer

Populära inlägg