Stjärnhästen dog framför våra ögon


Som jag berättade i inlägget innan, skulle vi se Världcupshoppningen från Verona och det gjorde vi, det slutade så tragiskt, stjärnhästen Hickstead bara dog framför vår ögon, den var så hemskt, fruktansvärt, alla var så förtvivlade. Vilket sorgligt slut för världens finaste häst.
Hästsporten skakas av ett tragiskt dödsfall. Stjärnhästen Hickstead föll ihop mitt under världscuptävlingen i Verona och avled. Händelsen skedde precis efter att världsettan Eric Lamaze kommit i mål med hästen.
Det här är jättehemskt, det blir chockartat, säger SVT:s expertkommentator Lotta Björe till SportExpressen.se.
Hickstead, som bar Kanadas världsetta Lamaze till OS-guld i Hongkong 2008, kördes ut från tävlingsarenan i djurambulans. Han föll till synes död ner på hoppbanan. Ekipaget gick i mål med fyra fel efter ett nedslag i mitten av banan. På väg ut från banan såg det ut som om Hickstead tappade balansen, han föll ned med kraftiga ryckningar i kroppen.

Tävlingen avbröts en längre stund och det blev oroligt på läktaren. Några personer i publiken fördes ut då det blev slagsmålsliknande scener.

Efter en stund tågade ryttarna in på banan, flera av dem rörda till tårar, alla chockade och omtumlade. Företrädare för ryttarna och tävlingsorganisationen gav beskedet att Hickstead var död och att tävlingen avbryts. Det hölls också en tyst minut.
– Hickstead var en häst på miljonen och mina tankar går till Eric och alla i närheten av denna fantastiska häst.

Kommentarer

Carro sa…
Läskigt. Jag gick in på svt play och såg klippet.
Kan inte vara kul! :/
Chris sa…
Det var så fruktansvärt att se, hästen bara sjönk ihop och fick dödskramper och dog. Väldigt skakande var det/KRAM

Populära inlägg