Vegetarisk IV

Tjooohooo!
Det är tisdag igen! Idag blir det jordärtskockssoppa. Så himla gott! Till det gör jag mackor i våffeljärnet med god ost och gott bröd, trycker ihop som 17!
Får väl se om det blir något gott efter soppan, kanske Johannas recept (igår i bloggen) på "mammas rabarberspaj".

 Lite trixiga att skala men det går.
Serverade med lite goda krustader, gärna smörstekta. Lite grovhackade nötter om Du vill.
 
Jordärtskockssoppa.
1 gul lök
ett gäng jordärtskockor
2-3 potatisar
1 liter vatten
grönsaksbuljong
2 dl grädde
bröd till krustaderna
Skala, hacka, fräs lök, potatis och jordärtskockorna i lite olja utan att få färg.
Tillsätt vatten och fond, koka under lock, tills allt blivit mjukt.
Mixa, tillsätt grädden, smaka av.
Smörstek krutongerna. Kan Du skippa om du äter macka till soppan!
 
Bjuder jag på detta till fest kanske jag tar en kalv- eller hönsfond och serverar lite stekt bacon uppepå!
Lycka till/KRAM C
 
 


Kommentarer

Maria EB sa…
Älskar skockor! Perfekt i en puré till fisk också. Ska göra Johannas (eller Agnetas) rabarberpaj i morgon :) kram

Populära inlägg