Citronmarängpaj

Här kommer recept på en UNDERBART god citronmarängpaj. Ni kommer inte att bli besvikna.
Ett tips! Gillar Du choklad gör som det finaste bageriet i Helsingborg, dom penslar pajskalet med smält choklad och när det har stelnat fylls pajskalet med citronkrämen. Jag kavlar inte ut degen utan trycker ut den.


Citronmarängpaj
 
  • 125 g rumstempererat smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • Fyllning

    • rivet skal av 2 citroner
    • juicen av 2 citroner (juicen av 2 st motsvarar knappt 1 dl)
    • 3 äggulor
    • 125 g smör
    • 2 dl strösocker

    Maräng

    • 3 äggvitor
    • 2 dl strösocker
    1. Mixa smör, socker och ägg smidigt. Rör ner mjölet och samla till en deg. Låt vila kallt i en timme.
    2. Sätt ugnen på 225°C.
    3. Kavla ut degen och klä en pajform, ca 28 cm i diameter (för 8 port). Grädda i 10 minuter. Låt svalna.
    4. Sätt ugnen på 250°C, grill eller enbart övervärme.
    5. Fyllning: Tvätta citronerna väl. Riv skalet fint och pressa ut juicen. Vispa samman citronjuice, citronskal och äggulor.
    6. Smält smöret och blanda ner socker och citronblandningen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Låt den kallna och häll i pajskalet.
    7. Maräng: Vispa äggvitorna styva. Tillsätt sockret, lite åt gången och vispa till en tjock marängsmet. Fördela jämnt på citronpajen. Grädda i ca 3 minuter.
     
    Jag tar bara ett halvt ägg i pajdegen går säkert att utesluta oxå! Ta en msk extra smör istället.
    Detta är ett recept från en gammal Buffétidning/LYCKA TILL! Kram C

    Kommentarer

    Maria EB sa…
    Oh, så gott... och så snygg - den ser helproffsig ut. kram
    Chris sa…
    Jag tyckte själv att den blev ovanligt lyckad! Jag är ingen "stor" bagerska. Tack o kram

    Populära inlägg