GRATTIS!

GRATTIS alla Christinor eller Kristinor!
Idag får vi ta en extra tårtbit.
 
 Drottning Kristina av Sverige
 
Receptet på denna tårta hittade jag på nätet, jag har inte gjort den men tyckte det var kul med en Kristinatårta just idag! 
 
KRISTINATÅRTA

Kristina avslutar den stolta raden av kvinnor i fruntimmersveckan. Till hennes namnsdag blir det en tårta med hallon och chokladfromage, något att njuta av för alla med "sweet tooth", som engelsmännen säger.

8 - 10 bitar

1 sats chokladfromage av pulver
1 fp tårtbottnar
1 1/2 - 2 dl hallonsylt
3 dl tjock grädde
1 dl hasselnötter
8 - 10 färska hallon eller jordbubbar

Gör chokladfromagen enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg den undre tårtbottnen på ett tårtfat och bred på hallonsylt. Täck med nästa tårtbotten och chokladfromage och lägg sedan på den sista tårtbottnen.

Vispa grädden tjock och bred den över tårtan i ett vågigt mönster eller spritsa den över. Sätt tårtan i kylskåp minst 30 minuter.

Rosta hasselnötterna i 200 grader ca 10 minuter eller i mikron ca 3 minuter. Gnugga av skalet och hacka nötterna. Garnera tårtan med hallon och nötter.

Servera gärna med litet extra färska hallon eller björnbär i en skål bredvid. Kaffe, te eller läsk är gott att dricka till.

I stället för chokladfromage av pulver kan du självfallet göra en hemlagad chokladmousse. Ännu finare blir tårtan om du dessutom gör den på bottnar av en hembakad, lätt sockerkaka.
 
KRAM Christina

Kommentarer

Maria EB sa…
Grattis till våran bästa Christina - ha en toppendag! Kram
Chris sa…
Kram Maria och tack det samma!

Populära inlägg