söndag 18 maj 2014

Spaghetti Vongole - Mitt recept!

Hej!
Lördagens middag blev Spaghetti Vongole och det var första gången jag gjorde det.
Har bara ätit det på restaurang men.......min var bättre, den var bara BÄST!!
 
Så här gjorde jag. detta recept är för 2 personer:
 
 En bit finhackad lök, 3 vitlöksklyftor, 8 cocktailtomater i fjärdedelar, knappt 1dl olivolja (jag blandade i lite citronolivolja), chili torkad efter smak (!), pasta jag tog Barilla nr 5, 1 pkt vongolemusslor från ICA frysta, finns färska och på burk, hackad persilja, 2 dl vitt vin, flingsalt.
 
 Varför detta blev så gott beror nog på att jag valde rätt chili, denna var jättegod och INTE så stark.
Köp den, jättegod den kommer från Mexico och smakade fruktigt.
 
 Slå i 1 dl olivilja i en gryta, 3 pressade vitlökar, hackad chili, lite hackad lök, gärna charlottenlök.
Vinglaset är för kocken!
 
 Slå på det vita vinet, låt koka upp, lägg i musslorna låt koka i 3 minuter.
Vi drack rosévin till.
 
 Vänd ner den kokade pastan, koka den i rejält saltat vatten och överkoka den INTE!
I med tomaterna, den hackade persiljan och flingsaltet.
 
 NJUT och så blir magen som grodans!!
 

Kvällens vin har en egen historia, det skulle nog egentligen inte stått på vårt bord. Det är nämligen ett vin som vingårdägarna inte har till salu på öppna marknaden. Det är ett speciellt rosèvin som tas fram för att drickas med vänner. Inte för att säljas, bara njutas i vänners lag.
Och jag fick med en flaska hem från Ungern, det var det godaste rosé jag någonsin druckit.
Mycket beroende på stämningen, den goda maten, solen, värmen och vår härliga altan. 
TACK Ungern och Tiffán´s Vingård i Villányi.
Tack Julia och Laszlo som tog oss dit.
Dit vill vi igen, fjärde gången gillt.
  

Allt som blev kvar var detta!
 
Gör detta!
Tack Carro och Andreas som tipsade om att det var enkelt att göra Spaghetti Vongole hemma.
 
LYCKA TILL.
KRAM C


5 kommentarer:

Carro sa...

Mums! Ser fantastiskt ut.

Det är ju bara så gott! Vi köpte ett helt nät med musslor och det blev ju alldeles för mycket för 2 personer, så därför tycker jag de frysta funkar kanon bra. Goda är de också. De på burk har jag dock aldrig sett.

Maria EB sa...

En av mina absoluta älsklingsrätter! Det ser fantastiskt gott ut.....jag kan riktigt känna doften....mmmmmm. Kram

Chris sa...

Den förpackning jag köpte med musslor frysta var på 350 gr, vi tyckte nog att det var lagom till två personer. Annars är det bara att ta två paket!! Mums så gott!
Kram på et💛💛💛💛

Anonym sa...

Always three STARS to Christina

//Andy

Chris sa...

Thank's Andy.
När ni kommer till småstaden ska vi fixa gott käk!
Välkomna😀😀😀😀