måndag 12 maj 2014

Kalklitir, färg med betongkänsla

Hej!
Ett tips, har Du hört talas om Kalklitir? Inte läs detta. Vill Du ha mer info gå in på www.inreda.com här får du tips och råd. 
 


Handmålade färgprover, ett ark med de 8 färger på som är våra storfavoriter: Ivory, Palladio, San Saccaria, Winter Primo, Celadon Primo, Lute Primo, Doloriet och Antique Blue så du lätt kan se de olika färgerna. De fina arken är handmålade av Audur, grundaren av Kalklitir. Handmade with love! Beställer du ENDAST färgprovet så dras fraktkostnaden bort i kassan och du betalar bara för färgprovet. Hittar du inte rätt färgnyans så kan du blanda två av färgerna och få ett mellanting! 
Kalklitir är en underbar färg med lite betongkänsla, rå men ändå mjuk. Kalklitir är isländskt och gjord av vatten, kalk och pigment. Kalklitir är en naturprodukt och är möjligen den mest miljövänliga färgen som finns. Kalklitir är förpackade i vackra påsar om 1 kg pulver. 1 kg pulver mixas med 1,7 liter vatten = 2 liter färg. 1 liter blandad kalkfärg täcker 8-12 m2 yta en omgång (Kalklitir rekommenderar målning med 2 omgångar). 1 kg pulver räcker till 8-12 m2 målad i 2 omgångar. 1 frp (1 kg) räcker alltså till 8-12 m2 med 2 lager målning. Alternativt 16-24 m2 med 1 lager. Kalklitir kan användas inomhus, utomhus och på möbler. Färgen ska målas med en bred pensel ( färgen ska inte rollas med roller) Är du osäker på hur mycket du behöver, maila mig på annelie@ inreda.com så hjälper jag dig. 

Dom vackra handmålade proverna kostar 70:- kr på inreda.com


Kolla gärna in videon på deras hemsida.


Bilder från deras hemssida.
 
Vackert!
Kram C

2 kommentarer:

Carro sa...

Ja det är det senaste som alla pratar om och målar om med. Snyggt tycker jag.

Chris sa...

Det tycker jag oxå.
Vad ska vi måla tycker du?
Kram från mammi ❤️❤️❤️❤️❤️