Nässelsoppa, Rapssparris, Havskräftor, annorlunda trerätters!

Hej på Er!
Jaha, så var det lördag, vart tar dagarna vägen.
Livet småspringer även i coronavärlden.
Men en kort stund fick vi fika ute på avstånd
med son och sonhustru.
Välbehövligt med en liten tour till Östergötland.

Ikväll blev det 3 rätters middag.
En lite annorlunda trerätters.
Först nässelsoppa med ägg.
Därefter för första gången i vårt liv,
rapssparris med skirat smör.
Raps från en åker i Östergötland.
Havskräftor med god röra till.
Till avslutning en MUMS MUMS!

Späda nässlor plockade utanför ladugården i Rök,
hos sonen och sonhustrun.
Raps plockad från en åker i Rök.
Dom spädaste rapsskotten.
Kokas som sparris.

 Förrätt, nässelsoppa med ägg.
Ett glas rosé till.

 Vad är nu detta?
Det är rapssparris.
Helt vanlig raps skördad från ett fält i Rök hos sonen och sonhustrun.
Sköljda och förvällda i saltat vatten.
Åh, så mumsigt!
Det måste Ni prova.
Rapsfälten står där ute fulla med gosaker.
Blommorna är goda att äta okokta.

Havskräftor från Marcuskräftan i Väderstad.

Godkväll på Er.
Hälsning C

Kommentarer

Populära inlägg