Kallrökt lax, potatis, purjulök och Sandefjordsås. Recept. Fisklovers.

Hej!

En älsklingsrätt blev lördagens middag.

Idag i förenklad form gjord för två personer för maken och mej.

Oftast gör jag denna rätt i paket.

Nu blev det i ugnsform.

Den här rätten går bra att förbereda.

Till detta passar en Chardonnay eller ett lättare rött typ Pinot Noir.

Kanske en Beaujolais skulle gå oxå! 

Vi drack en Pinot Gris till.

Jag gillar oftast torra viner men detta har en sötma som passar utmärkt till denna rätt.

  • Pinot Gris från Alsace ger fylliga, kryddiga vita viner med en oljig textur. 
  • Den här stilen karaktäriseras av blommiga aromer och inslag av honung, gula äpplen, citrus och ingefära.

Skiva kokt kall potatis i botten.
Beräkna 3 - 4 potatisar per person 
Lägg på skivad kallrökt lax.
Skiva 1 - 2 purjolökar och låt puttra i 50 gr smör
Lägg det sedan på fisken.
Klipp en halv knippa dill över.
Salta och peppra.
200 grader i ca 15 minuter.

Attans så gott!

Originalreceptet har Ni här:

http://tomorrowisanotherchardonnay.blogspot.com/2021/11/laxpaket-med-sandefjordsas-recept.html

Detta MÅSTE Ni göra lova mej det!

Till såsen.

 Sandefjordsås

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 150 g smör
  • 1 citron, rivet skal
  • Koka upp, ta av från spisen.
  • 0,5 knippe gräslök, finskuren
  • 0,5 knippe dill, finskuren
  • ev 2 msk majsstärkelse
  • Detta tas i strax före servering.
  • Värm och servera.
Lycka till.
Hoppas Ni har det bra.
Hälsning C

Kommentarer

Populära inlägg