När det regnar gör jag fisksuffle’ ⭐️ Fisklovers.

Hej!

Vad gör man när det regnar??

Jo, världens godaste fisksufflé.

Mums.

Kolla in härligheten!

Vänd försiktigt ned de vispade äggvitorna.



Min goda fisksufflé.
400 gr kokt torsk eller kolja
50 gr smör
 5 - 6 dl fiskspad + mjölk
1/2 fiskbuljongtärning
 5 msk vetemjöl
4 st ägg
peppar o salt

  • 1. Koka fisken med vatten, fiskbuljongtärning,
  • salt och vitpepparkorn, låt fisken svalna och dela fiskköttet i bitar.
  • Använd fiskspadet i såsen. 
  • 2. Gör en vitsås av smör, mjöl, fiskspad och mjölk. 
  • Krydda med salt och nymald svartpeppar.
  • 3. Rör ner 3 äggulorna när såsen svalnat. 
  • 4. Blanda i fiskköttet och vänd försiktig i dom 4 hårt vispade äggvitorna.
  • 5. Grädda i en välsmord form i ca 40 minuter, 200°C. 
  • 6. Servera med skirat smör, potatis, hackad dill och gröna ärter. (Ebba ärtor finns i frysdiskarna).

Sufflén reser sig!
Jaaaaaaaa.....

Så gott.
Tände ljus idag det var mörkt ute och spöregnade.

Lycka till.
Hälsning C

Kommentarer

Populära inlägg