Gina Rinehart......superrik.


Vem är denna anonyma (för oss) kvinna??




När Forbes nyligen listade världens mäktigaste kvinnor smög sig Gina Rinehart in på topp 20. I sällskap med profiler som Christine Lagarde, Indra Nooyi och Angela Merkel kan gruvmagnaten kanske framstå som något av en doldis. Men att hon förtjänar sin plats på den ansedda listan råder det inget tvivel om.
Som enda arvinge till sin far Lang Hancock tog hon 1992 över ett av världens största företag, Hancock Prospecting. Aktören, som sitter på flera gigantiska avtal om att bryta framför allt järnmalm i de nordvästra delarna av Australien, är extremt lönsam.
Under fjolåret uppskattas den onoterade bjässen ha gjort en vinst på 870 miljoner dollar, eller cirka 5,8 miljarder kronor. Och Gina Rineharts tid vid vd-posten har knappast kommit utan belöning. I somras beräknades gruvdrottningen sitta på en förmögenhet om cirka 9 miljarder dollar. Sedan dess har pengarna fortsatt strömma in.

Mycket på grund av att denna kvinna är arbetsnarkoman! Ensam arvinge efter sin far men ärvde då ett företag som INTE var i så god form. Råvarumarknadens uppgång har hjälpt till.

Kan hon bli rikare än Bill Gates undrar hennes barn??? Barnen, fyra stycken, driver en stor arvstvist mot sin mor, ett riktigt Hollywooddrama pågår.

En kvinna med många kontroversiella åsikter, Australiens rikaste kvinna.
Spännande, hoppas vi får höra lite mer om denna superkvinna/KRAM C
Bilder från nätet.

Kommentarer

Populära inlägg