GOTT!

MÅNDAG!
I lördags var vi på en mysig middag med jättegod mat. Avslutningen på middagen var en härligt lätt och god dessert. Väldigt vackert dekorerad med blommor som dessutom gick att äta.
Johanna Westman recept från i onsdags på TV1. Crumblen som finns i receptet är toppen att ha hemma, servera den gärna till lite glass och bär. Står sig jättebra i kylen. Rekommenderas!
Tips! Jag kan tänka mej denna dessert med stekta äpplen i kanel. Vad tror Ni?

 
 
Receptet är för ca 4 personer. 
Blåbär eller vilka bär du vill
250 g rysk yoghurt (den fetaste och den godaste)!
några matskedar honung
några matskedar crumble per portion

Crumble:
Cirka 1 liter färdig crumble

200 g smör
3 dl mjöl
1 1/2 dl strösocker
100 g mandelmjöl eller malda mandlar
1 tsk salt
1/2 dl mandelspån

Sätt ugnen på 180C. Smält smöret i en liten kastrull och värm tills det börjar mörkna något. Ställ åt sidan och låt svalna. Häll det smälta smöret tillsammans med de andra ingredienserna förutom mandelspån i en hushållsassistent och mixa till en smulig deg. Blanda ner mandelspånen när du mixat klart.
Bred ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in den i ugnen och grädda i 25 -30 minuter. Rör om ungefär var tionde minut så det inte bränns vid. Låt svalna helt och förvara i lufttät burk.
Lycka till/KRAM C

Kommentarer

Sassa sa…
Du kommer alltid med så mycket roligt och inspirerande. Måste smaka detta!! Vill hinna med att besöka dig i höst, fattar bara inte när?? Måste planera in ett besök i Tranås innan jul!!!!!! KRAm
Chris sa…
Du är så varmt välkommen men jag läser din blogg och ser att du har fullt upp/KRAM C

Populära inlägg