Nyttigheter......favoriter eller fake!?

Hej!
Just nu, kör vi med lite nyttigheter här hemma nötter, mandlar, gojibär, sallader mest grönt(!) och nyponpulver. Just nu har jag kollat in spenatpulver och undrar är detta nyttigt eller är det fake??
Ska Charlotte och hennes man tjäna storkovan eller är dom innovatörer?
Eller både och i så fall är dom värda det, gör man något bra har man rätt att tjäna lite kosing tycker jag.
Läs här under och bilda Er en egen uppfattning.
Spenatpulvret är utvecklat i Sverige vid Lunds Universitet.

 Detta spenatpulver lanseras som en världsensation.

 Det blir ganska dyrt 20 kronor per dag.
 
Efter många års forskning har svenska professorn Charlotte Erlanson-Albertsson utvecklat ett kosttillskott som kan minska suget efter mat och sötsaker.
- Jag har varit aptitforskare i många år och jobbat med tarmens betydelse för aptitkontroll. Tarmen tillverkar mättnadshormoner som går till hjärnan och signalerar mättnad. Jag ville hitta ämnen som kunde frigöra de här hormonerna på ett mer effektivt sätt. Då hittade jag så kallade thylakoider, som finns naturligt i gröna blad, säger hon.
Thylakoiderna kan göra matsmältningen långsammare – och samtidigt frigöra hormoner som skickar mättnadssignaler till hjärnan.
- Det gör att man känner sig mätt snabbare, vilket i sin tur gör att man äter mindre. Dessutom kan man få bättre kontroll över sitt ätande, vilket kan vara svårt om man till exempel har ett stort sötsug.
Thylakoider finns i exempelvis spenat, men inte i tillräcklig mängd för att kunna påverka hungerkänslorna, menar Charlotte Erlanson-Albertsson. I stället har hon och maken Per-Åke Albertsson, professor i biokemi, tagit fram ett pulver i en mer koncentrerad form. Pulvret, som heter Aptiless, finns att köpa hos hälsokostkedjan Life.
I de studier som gjorts vittnar deltagarna om både minskad hunger och minskat sötsug.
- Vi har sett en ökad mängd mättnadshormoner i blodet och även märkt att deltagarna upplevt en ökad mättnad, vilket är viktigt. När det gäller sötsug har effekten nästan varit ännu större, säger hon.
Jag såg CEA berätta om sitt pulver på TV4 hos Malou. Namnet Aptiless är nästan för fyndigt tycker jag???

Strandnypon ska det vara!!
 
Det här nyponpulvret strör jag lite på filen på morgonen.
 
Nyponpulver ökar ditt välbefinnande och ger hud, bindväv, leder samt ligament näring och energi. Det är helt naturligt och utan några onödiga tillsatser.
1 msk helnyponpulver motsvarar en hel bunke med färska nypon. Det innehåller 60 gånger mer C-vitamin än citrusfrukter samt antioxidanter och livsviktiga mineraler som järn, kalcium, kalium och magnesium.
Dessutom passar nyponet oss nordbor som ett vitalrikt ämnestillskott då det ingår i vår nordiska flora. 
 
Tips på hur man kan förstärka nyponets goda effekt
Man kan t.ex. tillsätta gurkmeja i nyponpulvret, när man vill indra vid ledvärk och inflammationer, eftersom att gurkmeja verkar antiinflammatoriskt.
Vi äter mycket jordgubbar
 
Blåbär är hälsan själv att äta. Nyttigt och gott.
Likaså lingon.
Tänk så mycket nyttigheter vi har i skogarna!
 
Kom gärna med tips och råd!
Lite spännande är det tycker jag.
KRAM C
 
 
 

Kommentarer

Gerd Lövgren sa…
Hej jag tror att det är bra, jag tar nässelpulver eller nyponpulver på havregrynsgröten, jag har plockat mycket nässlor som jag lägger på ett nät och torkar, sen krossar jag dom i händerna, som jag har till te med mynta i, riven ingefära är också bra. Det finns mycket man kan göra själv, det är billigare.
Chris sa…
Tack Gerd det låter toppengott jag tycker 20 om dagen 600 kronor i månaden för en msk spenatpulver är jäkligt dyrt!!!!
Ingefära gillar jag och jag tror det är bra.
Nyponpulver tror jag oxå är bra.
Kram på dej👍👍👍

Populära inlägg