Lucka 5/Julkaffe



Till mina bullar serverar jag Zoegas julkaffe 2012. Såklart!
ZOÉGAS julkaffe 2012: gott i dubbel bemärkelse

Det är en höjdare varje gång man åker in i Helsingborg att få veva ner rutan och dra in den nyrostade kaffedoften från rosteriet.
 
Årets finaste mörkrostblandning från ZOÉGAS är äntligen här! 2012 års julkaffe är en mustig blandning med toner av svarta vinbär och mandel. Av tradition rostas och mals julkaffet endast i begränsad upplaga och finns i handeln från mitten av november och året ut. I år är julkaffet dessutom gott i dubbel bemärkelse. För varje paket som säljs investerar ZOÉGAS en krona i sina samarbeten för hållbar kaffeodling i Östafrika.
ZOÉGAS julkaffe innehåller en unik blandning av de bästa kaffebönorna som köpts in under året och rostats och malts i begränsad upplaga. En viktig del i arbetet kring Julkaffet är att hitta den kaffeböna som lyfter blandningen och sätter den bärande tonen.
Årets hjälteböna kommer från Kenya. Kaffet har mognat på Mount Kenyas sluttningar i vulkanisk jord upp till 1800 meter över havet. De högvuxna bönorna håller en mycket hög kvalitet och tål därmed en mörkare rostning som i sin tur lockar fram unika smakaromer. Kombinationen av bönor från Sidamo-regionen i Etiopien ger julkaffet en fyllig och kryddig blandning med toner av svarta vinbär och mandel.
NJUT/KRAM C

Kommentarer

Maria EB sa…
Härligt att du är igång med bloggen igen. Kul idé med luckor - jag kommer att kolla varje dag! Kram från sneda stickan
Chris sa…
Tack charmiga sneda stickan! Imorgon ses vi vid lucköppningen....Välkommen/KRAM

Populära inlägg