Cipollo fritte
Friterade lökringar, cipollo fritte.
SMET:
3 ägg vispas lätt med 3 tsk salt
2-3 dl vetemjöl och en skvätt mineralvatten
Salviablad och friteringsolja
Skär löken i ringar, skölj och torka salviablad. Doppa löken och salvian i smeten och fritera dem i en panna tills de blir ljust gula. Du kan fritera kött i samma smet. Låt de friterade godsakerna ligga en stund på husållspapper.
Receptet är från min kursbok om Toscana.
I vår by i Toscana ska vi få laga toscansk mat, det ska bli spännnade/Lycka till KRAM C
SMET:
3 ägg vispas lätt med 3 tsk salt
2-3 dl vetemjöl och en skvätt mineralvatten
Salviablad och friteringsolja
Skär löken i ringar, skölj och torka salviablad. Doppa löken och salvian i smeten och fritera dem i en panna tills de blir ljust gula. Du kan fritera kött i samma smet. Låt de friterade godsakerna ligga en stund på husållspapper.
Receptet är från min kursbok om Toscana.
I vår by i Toscana ska vi få laga toscansk mat, det ska bli spännnade/Lycka till KRAM C
Kommentarer