Det ska vara en ananas i år

Nu gäller det att ha en ananas!!
Och dom är ju väldigt vackra.
Är ugglan ute nu??
 







 
Bilder från Lauritz, My Habitation m.fl.
 
Om färsk ananas:
Den söta och goda ananasen innehåller en mängd nyttiga kostfibrer och vitaminer som skyddar mot virus och infektioner. Framförallt är ananasen rik på C-vitamin som bygger upp bindväven och hjälper kroppen att ta upp järn ur födan. C-vitaminet är en antioxidant som skyddar mot de fria radikaler som har en skadlig inverkan på våra levande celler.
Förutom vitaminer är ananasen rik på enzymet bromelain som är mycket kraftfullt när det gäller att bryta ner proteiner, vilket i sin tur underlättar matsmältningen. Bromelainet är också bra för blodomloppet och sänker blodtrycket.
I ananasen finns även en av de essentiella aminosyror vår kropp behöver med namnet tryptofan som behövs för framställandet hormonet serotonin. Serotonin är en signalsubstans som hjälper oss att balansera våra känslor och styr glädje, irritation, ilska, välmående, livslust och kan hjälpa vid depression.
Ananasen har sitt ursprung i Brasilien och Bolivia. Namnet kommer från Indien, där A betyder frukt och Nana overträffad. Sammanfattningsvis är ananasen en oöverträffad kombination av vitaminer, kostfibrer och en god smak.
 
Råsaftcentrifugen går för jämnan här, kanske blir det lite ananas i!
KRAM C

Kommentarer

Maria EB sa…
Vilka läckra ananaser (?)! Otroligt snygga och dekorativa. Hästlängder bättre än ugglor tycker jag. Kramkram
Chris sa…
Samma jag säger!
Kram från Lund

Populära inlägg