Nyår 2020!

Hej!

Att få lyxa på nyårsafton hör liksom till!
Det är tillåtet att vara lite överdådig.
Låta champagnen flöda.
Ja inte något så dumt som att vaska,
sabrering gillar jag inte heller.
Bara ordet champagne tillför något, det blir genast fest.
Men glöm inte att det i slutändan är ett vin och
ska bedömas därefter.
Det finns många olika sorters champagner med stora smakskillnader.
Tänk Champagne är ju ändå en jordbruksprodukt!
Champagne är mousserande vin eller rosévin från vindistriktet 
Champagne i norra Frankrike.


Det finns ungefär 49.000.000 bubblor i en flaska! När du häller upp champagne så försvinner ungefär 80% av koldioxiden utan att du märker det, 
resten är det som blir till bubblor


Överdåd på nyårsafton svart kaviar, kalixlöjrom, pilgrimsmussla,
hummer, regnbågsrom.
Champagnen flödade.
Så får det vara på nyårsafton.
Rätterna avlöste varandra!

Min nyårsafton var en njutning.
Att få bli bortskämd av kära vänner.
Det kan inte bli bättre.

Kvällens eminenta kock Hans S.
Kvällens värdinna gjorde sagolika dessert!

Så här gör du för att sabrera en champagneflaska:
1. Ta varsamt bort aluminiumhölstret från korken.
2. Leta efter en av de två lodräta linjer som visar var flaskan har förslutits. Under flaskans krage, längs linjen, är flaskans svagaste punkt. Det är där du ska träffa.
3. Placera en linneservett runt flaskan eller trä på dig en handske. Håll flaskan i ena handen och luta den 45 grader.
4. Dra sabeln eller kniven snabbt längs flaskhalsen mot flaskkragen.
5. Servera dina gäster! Trycket i drycken är så högt att eventuella glasrester skjuts undan. Det finns därför ingen anledning att oroa sig för att få i sig glas.
Obs! Du ska inte slå av korken, utan nyttja trycket i flaskan och flaskans svaga punkt. Det är inte styrkan som är avgörande, utan vart på flaskan du träffar.

Hoppas Ni hade ett fint nyår.
Jag ger inga nyårslöften,
gör heller ingen bucket list!
Gott 2020 önskar jag Er alla.
Hälsning C

Kommentarer

Populära inlägg